Verbouwing gemeenschappelijke ruimte

Franca Louwers
27 april 2023
Verbouwing gemeenschappelijke ruimte

Stilstaan is achteruitgaan. Wij zijn continue op zoek naar uitdagingen en mogelijkheden om ons bedrijf door te ontwikkelen. September 2022 zijn we begonnen aan de grote verbouwing van de gemeenschappelijke ruimte bedoeld voor gasten van onze boerderijcamping. De ruimte gaat ingericht worden voor gasten zodat zij binnen terecht kunnen voor een gezamelijke maaltijd met uitzicht op de koeienweide. Daarnaast is de ruimte bedoeld om groepen te kunnen ontvangen die onder begeleiding bezoek brengen aan de bewegingsruimte. Doelgroep voor de sportruimte zijn ouderen of mensen met een beperking die onder professionele begeleiding behoefte hebben aan sportrevalidatie.

De verbouwing doen we veelal zelf. Projectleider Dirk is bijna dagelijks op de bouw te vinden en Mark ondersteunt waar hij kan. De mooie samenwerking met binnenhuisarchitect Rob Damen, timmerman Noud Nooijen, metselaar Jan Knijnenburg en klusjesman Henk Arts heeft ervoor gezorgd dat dit project is waar het nu staat!

De verbouwing startte met het verwijderen van de deels beklinkerde en deels betonnen vloer. Op het aangetrilde en vlak gemaakte zandbed van geel zand zijn vervolgens isolatieplaten aangebracht. Na installatie van onder andere vloerverwarming, elektra en water toe- en afvoer kon eind november de betonvloer gestort worden.

Na afwerking van de vloer kon van binnenuit isolatie worden aangebracht aan de enkel steens, dragende muren. Half januari is de basis gelegd voor de Schelft middels twee staanders en een dwarsligger. De vloer van de voormalige hooizolder in het achterhuis is hergebruikt en de Schelft dient om de beleving van een hooizolder in de nieuwe ruimte te creëren. In maart zijn de binnenmuren aangebracht voor een keuken, een zitruimte, 2 douches, 2 toiletten en een MIVA toilet. Hier kunnen de gasten gezamenlijk eten of drinken, bijvoorbeeld na een bewegingsoefening.

Grenzend aan de noordgevel van de ruimte is ligt een buitenterras wat uitzicht heeft op de koeienweide en waar de zonsondergang mooie beelden oplevert. Om de ruimte van dit uitzicht te laten profiteren is een opening gemaakt in deze gevel welke is voorzien van twee ruime deuren met zijlicht. Ook de grote deuren aan de gevel aan het oosten is voorzien van een nieuw kozijn met deuren en zijlicht. De gevel aan het westen, welke grenst aan het grasveld met de hooiberghutten en de pipowagen is voorzien van een kozijn met deur.

Hoewel er nog veel werk te verrichten is zijn we enorm trots op wat er tot nu toe bereikt is. We hopen dat we jullie in augustus kunnen ontvangen in ons compleet vernieuwde gastenverblijf!

Pin It on Pinterest